Un deputat islamist turc, Hasan Bitmez, a murit în urma unei crize cardiace, pe care a făcut-o cu două zile mai înainte, la tribuna Parlamentului, de unde a denunţat politica Ankarei, în opinia sa prea înţelegătoare cu Israelul, în pofida unei retorici oficiale virulente împotriva statului evreu, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hasan Bitmez, vicpreşedintele Partidului Saadet (Fericire), care a leşinat în timpul discursului în Marea Adunare Naţională a Turciei marţi (...), a decedat azi (joi)”, a anunţat joi pe X ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca.

”Chiar dacă scapi chinurilor istoriei, nu te poţi salva de pedeapsa lui Allah”, a spus Hasan Bitmez, în vârsră de 53 de ani, în discursul său virulent, înainte să se prăbuşească la podea.

El denunţa o continuare a relaţiilor coemerciale ale Turciei cu Israelul, angajat într-un război sângeros în Fâşia Gaza împotriva Hamas.

Acest ales din opoziţie a fost trasnferat la o secţie de terapie intensivă a unui spital din Ankara.

El era căsătorit şi avea un copil, potrivit Reuters.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, un apărător al cauzei palestiniene, a denunţat cu vehemenţă politica Israelului, pe care l-a catalogat un ”stat terorist” de la începutul bombardării Fâşiei Gaza, ca represalii după atacul de la 7 octombrie al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel.

Israelul şi-a retras toţi diplomaţii din Turcia, la sfârşitul lui octombrie, după ce Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat de comiterea unor ”crime de război” în Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.