Relatările potrivit cărora rachete ruseşti au ajuns pe teritoriul Poloniei, în apropierea graniţei cu Ucraina, sunt "incredibil de îngrijorătoare", a declarat marţi adjunctul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, adăugând că Washingtonul încearcă să stabilească ce s-a întâmplat şi care sunt următorii paşi corespunzători, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O rachetă sau un fragment de rachetă ar fi ucis două persoane după ce au căzut marţi la o fermă din Polonia, în apropiere de graniţa cu Ucraina, potrivit presei poloneze.

Departamentul de Stat discută cu o serie de parteneri cu privire la aceste informaţii şi colaborează cu guvernul polonez, a declarat Patel la un briefing de presă.

Pentagonul şi Casa Albă au avut poziţii asemănătoare, reacţionând cu precauţie, dar îngrijorare.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, ar urma să vorbească cu omologul său polonez în această seară, potrivit unui oficial militar european şi unui oficial american, citaţi de CNN.

La rândul său, Marea Britanie a anunţat că rămâne în „strânsă legătură” cu aliaţii în legătură cu acest caz. „Investigăm aceste relatări şi suntem în strânsă legătură cu aliaţii”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Foreign Office.

CITEȘTE ȘI Ministerul rus al Apărării, despre rachetele care ar fi căzut în Polonia: „O provocare deliberată pentru a escalada situaţia”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.