Şefa Guvernului italian Giorgia Meloni şi-a anunţat duminică candidatura în capul Partidului său Fratelli d'Italia (FdI, dreapta radicală) în alegerile europene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să candidez pentru a prelua capul listei Fratelli d'Italia”, a anunţat premierul la un Congres FdI la Pescara, un oraş situat la Marea Adriatică.

Însă ea nu va face parte, cu toate acestea, din Parlamentul European (PE), pentru că este şefa Guvernului.

Partidul Giorgiei Meloni s-a clasat primul în alegerile din 2022 din Italia, cu 26% dintre voturile exprimate, iar intenţiile de vot rămân la acest nivel odată cu apropierea alegerilor europene din perioada 6-9 iunie.

”Vrem să facem în Europa exact ceea ce am făcut aici, în Italia, la 25 septembrie 2022: să creăm o majoritate care să unească forţele de drespta pentru a trimite definitiv stânga în opoziţie, inclusiv în Europa!”, a declarat ea.

Ea a anunţat că se plasează în capul listei europene în urma unui discurs de o oră în care a lăudat eforturile coaliţiei sale, aflate la putere de un an şi jumătate, în lupta împotriva imigraţiei clandestine, apărării familiei şi valorilor creştine.

”O fac pentru că vreau să-i întreb pe italieni dacă sunt mulţumiţi de munca pe care o facem în Italia şi despre ceea ce facem în Europa”, a declarat ea.

”O fac pentru că, în afară de a fi preşedinta Fratelli d'Italia, eu sunt un lider conservator european care vrea să aibă un rol decisiv în schimbarea politicii europene”, a spus ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.