Congresmeni americani urmează să-i ceară fiului mai mare al preşedintelui şi unui conducător de rang înalt al Trump Organization să predea documente în cadrul investigaţiilor lor cu privire la Donald Trump, a anunţat un ales congreman, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comisiei Juridice din cadrul Camerei Reprezentanţilor, majoritar democrată, Jerry Nadler a declarat diminică la postul ABC News că Donald Trump Jr. şi Allen Weisselberg, directorul financiar al Trump Organization, se află între cele aproximativ 60 de persoane şi entităţi care urmează să primească o citaţie în acest sens luni.

Aceste investigaţii au ca obiectiv ”să prezinte cazul în faţa poporului pe tema obstrucţionării justiţiei, corupţiei şi unor abuzuri de putere” de care s-ar face vinovat preşedintele, a precizat acest reprezentant al New Yorkului în camera inferioară a Congresului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Vom lansa investigaţii cu privire la abuz de putere, corupţie (...) şi obstrucţionarea justiţiei. Treaba noastră este protejăm statul de drept”, a declarat preşedintele Comisiei Jurdicie din cadrul Camerei Reprezentanţilor în emisiunea ABC "This Week".

”Este foarte clar că preşedintele a obstrucţionat justiţia”, a apreciat Nadler, bazându-şi spusele pe acuzaţii repetate de ”vânătoare de vrăjitoare” lansate de al 45-lea preşedinte al Statelor Unite la adresa anchetei procurorului Robert Mueller cu privire la o posibilă complicutate cu Rusia în alegerile prezidenţiale din 2016.

Alte probe ale obstrucţionării justişiei, în opinia congresmanului democrat, sunt concedierea directorului FBI James Comey în mai 2017, care are legătură, cel puţin în parte, cu această ”maşnă rusă” potrivit civintelor folosite de Donald Trump însuşi, la acea vreme, pentru a cataloga suspiciuni de complicitate între Moscova şi echipa sa de campanie.

Investigaţii cu fost lansate de către procurorul Robert Mueller, numir de către Departamentul Justiţiei în mai 2017, după demiterea lui Comey.

Preşedintele american a fost prezentat, săptămâna trecută, într-un mod prea puţin măgulitor de către fostul său avocat Michael Cohen, care l-a acuzat în Congres că este un ”escroc” cu legături suspecte de Moscova.

În această audiere, devastatoare pentru locatarul Casei Albe, fostul său confident a evocat numeroase cazuri care-l implică, în opinia sa, pe Donald Trump, de la un poiect imobiliar la Moscova şi până la cumpărarea tăcerii unor foste amante, trecând prin cunoaşterea dinainte a dezvăluirilor WikiLeaks despre rivala sa democrată Hillary Clinton.

”Eu sunt un om nevinovat, persecutat de anumite persoane foarte rele (...) şi orupte, într-o vânătoare de vrăjitoare care este ilegală şi care n-ar fi trebuit să fie autorizată vreodată”, a scris duminică pe Twitter Donald Trump, catalogându-şi fostul avocat drept ”mincinos”.

În faţa acesteo avalanşe de confesiuni, democraţii par, în schimb, reticenţi să joace cartea proceduri destituirii - "impeachment".

”Drumul către «impeachment» este încă lung”, a declarat Jerry Nadler.

Jerrold Nadler a evocat, de asemenea, ceea ce consideră încercări de intimidare a martorilor ale preşedintelui american, porivit Reuters.

Între cele 60 de persoane şi entităţi de la care Comisia Juridică intenţioneze să obţină documente, pe lângă fiul preşedintelui Donald Trump Jr şi directorul financiar al Trump Organization Allen Weisselberg se află Departamentul Justiţiei. O listă publică urmează săfie prezentată luni, a precizat Nadler.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.