Decizia Coreei de Nord de a suspenda toate testele nucleare şi cu rachete este, în opinia preşedintelui american Donald Trump, un „mare progres”, în timp ce prim-ministrul Japoniei a spus că reprezintă „un pas înainte”, iar denuclearizarea trebuie să fie completă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Donald Trump a precizat că vestea este una „foarte bună”.

„Coreea de Nord a fost de acord să suspende toate testele nucleare şi să închidă o importantă zonă de testare. Asta este o veste foarte bună pentru Coreea de Nord şi lume - un mare progres! Abia aştept întâlnirea noastră”, a scris Trump.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a declarat, sâmbătă, presei: „Acest anunţ este un pas înainte şi aş vrea să îl întâmpin cu bucurie. Dar ce este important este că asta duce la o completă şi verificabilă denuclearizare. Vreau să subliniez asta”.

Japonia a susţinut o politică de maximă presiune asupra Coreei de Nord pentru a face ca statul să abandoneze la programul armelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.