Darren Osborne, suspectat pentru atacul vizând musulmani strânşi în faţa moscheii Finsbury Park, din Londra, a fost inculpat pentru crimă şi tentative de crimă legată de terorism, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Osborne, în vârstă de 47 de ani, din Cardiff, a fost arestat în noaptea de 18 spre 19 iunie, după incidentul în care o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte nouă au fost duse la spital.

Martori afirmă că  a spus că vrea să ”omoare toţi musulmanii” după ce a intrat cu duba în oamenii care plecau de la rugăciunile de Ramadan.

După atacul tratat ca un atentat terorist, ministrul pentru Securitate, Ben Wallace, a declarat că suspectul nu era cunoscut serviciilor de securitate şi se crede că a acţionat singur.

Presa britanică scrie că unii dintre vecinii lui Osborne l-au prezentat pe acest bărbat care are patru copii drept ”agresiv” şi ”ciudat”.

Acesta a fost al patrulea atac terorist din Marea Britanie din ultimele trei luni, după incidentele de la Westminster, Mancheste şi de pe London Bridge.

viewscnt

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.