Danemarca anunţă marţi că urmează să-şi tripleze cheltuielile militare - în următorii zece ani -, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, şi să facă investiţii în Est, în nordul Oceanului Atlantic şi în Arctica, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul vrea să consolideze în mod considerabil apărarea şi securitatea Danemarcei, prin alocarea a aproximativ 143 de miliarde de coroane daneze (19,2 miliarde de euro) în cursul următorilor zece ani”, anunţă într-un comunicat ministrul interimar al Apărării Troels Lund Poulsen.

Premierul danez Mette Frederiksen - al cărei nume este vehiculat la şefia NATO - a anunţat luni o alocaţie masivă destinată Ucrainei - o anvelopă suplimentară în valoare de 2,4 miliarde de euro, în perioada 2023-2024.

În 2024, cheltuielile militare - investiţii în material militar, personal şi infrastructură - urmează să crească la 6,9 miliarde de coroane daneze, de la 6,7 miliarde de coroane daneze în acest an şi să se tripleze şi să atingă 19,2 miliarde de coroane daneze (2,6 miliarde de euro) în 2033, potrivit acestui proiect al Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.