Dalai Lama a îndemnat-o pe Aung San Suu Kyi să găsească o soluţie paşnică la criza populaţiei apatride rohingya, exprimându-şi îngrijorarea faţă de violenţele care au determinat peste 300.000 de oameni să fugă din Myanmar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă îndemn pe dumneavoastră şi pe colegii dumneavoastră să întindeţi o mână tuturor membrilor societăţii cu scopul de a încerca să restabiliţi relaţii amicale în cadrul populaţiei, într-un spirit de pace şi reconciliere”, a declarat liderul spiritual al tibetanilor într-o scrisoare adresată conducătoarei de facto a regimului din Myanmar, la care AFP a avut acces luni.

Pe de altă parte, un prag de peste 300.000 de musulmani rohingya care s-au refugiat din Myanmar în Bangladesh a fost depăşit de peste două săptămâni, a anunţat ONU luni.

”Estimăm la 313.000 numărul rohingya care au ajuns în Babladesh începând de la 25 august”, a declarat Joseph Tripura, un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.