Martori ai seismului de duminică dimineaţă, din centrul Italiei, au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici s-au prăbuşit peste persoane aflate înăuntru, relatează La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbuşit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminică.

La Norcia, s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai mulţi călugări, dar şi credincioşi.

Pe Twitter au apărut deja imagini cu catedrala din Norcia cum arăta înainte de cutremur şi cum arată acum.

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

La Amatrice, cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături.

“Totul s-a prăbuşit, văd coloane de fum, este un dezastru:, a spus primarul din Ussita, unde centrul istoric a fost evacuat în totalitate.

 

“Eu sunt la Fano, unde locuiesc, dar mi s-a spus că există (clădiri – n.r.) prăbuşite, că este un dezastru! S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpăţânaţii care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopţii”, a declarat edilul din Castelsantangelo, Mauro Falcucci

Cutremurul, cu magnitudinea 6,1, potrivit celor mai recente estimări, a avut loc duminică, la ora locală 7.41 (8.41 ora României), la graniţa regiunilor Marche şi Umbria, zonă afectată şi de seismele din 24 august şi de săptămâna aceasta.

Localităţile cele mai apropiate de epicentru sunt Castelsantangelo, Norcia şi Preci.

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri, iar unda seismică a fost resimţită în tot centrul Italiei, inclusiv la Roma, aflată la peste 100 de kilometri distanţă.

Martori spun că unda de şoc a fost simţită şi în ţările învecinate, precum Croaţia.

Cutremurul a fost urmat deja de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea peste 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.