Un cutremur de magnitudinea 4,9 a fost resimţit la Caracas şi în mai multe state venezuelene joi, a anunţat Fundaţia venezueleană de anchete seismologice (Funvisis), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la ora locală 4.59 (10.59, ora României), la 12 kilometri nord-est de Valencia, în statul Carabobo (nord) şi la 9,4 kilometri adâncime, potrivit Fundaţiei.

Institutul american de geofizică USGS a evaluat magnitudinea cutremurului la 5,6.

Seismul a fost resimţit în statele Aragua, Miranda, Carabobo, Cojedes, Lara, Trujillo, Tachira şi Mérida, potrivit unor utilizatori ai reţelei de socializare Twitter.

La Caracas, capitala ţării, locuitorii au ieşit din clădiri după cutremur, urmat de cel puţin trei replici, dintre care cea mai importantă de magnitudinea 4,5.

Un cutremur puternic - de magnitudinea 7,3 potrivit USGS - a afectat la 21 august Venezuela şi Trinidad şi Tobago, provocând panică în rândul populaţiei, dar fără să cauzeze victime sau pagube majore.

Acest cutremur - a cărui magnitudine a fost estimată iniţial la 6,3 şi a fost corectată ulterior la 6,9 de Funvisis - a fost cel mai puternic cutremur înregistrat în Venezuela.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.