Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, dintre care doi grav, în urma seismului de duminică dimineaţă, din centrul Italiei, relatează TGcom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu este căutat nimeni”, a declarat şeful Protecţiei Civile, Fabrizio Curcio, confirmând că nu există persoane dispărute după seism.

“Îmi exprim apropierea faţă de oamenii din centrul Italiei afectaţi de cutremur”, a declarat Papa la finalul rugăciunii tradiţionale de duminică.

„Şi în această dimineaţă a fost un seism puternic. Mă rog pentru răniţi şi pentru familiile care au suferit pagube importante, ca şi personalul implicat în efoturile de salvare şi asistenţă. Dumnezeu să le dea forţă“, a adăugat Suveranul Pontif.

Premierul Matteo Renzi a spus că Italia trece prin momente dificile, dar a promis un efort masiv de reconstrucţie în următorii ani, în pofida eventualelor obiecţii ale Uniunii Europene privind eventualele costuri.

“Vom reconstrui totul, casele, bisericile şi afacerile”, a afirmat Renzi. “Va fi făcut tot ceea trebuie făcut pentru reconstrucţia acestor zone”, a adăugat el.

Comisarul european pentru Asistenţă Umanitară, Christos Stylianidis, a anunţat pe Twitter că UE urmăreşte cu atenţie situaţia, este în legătură cu Protecţia Civilă italiană şi este dispusă să ajute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.