Un cutremur de magnitudinea 7,1 a avut loc în mare, vineri seara, în largul Insulelor Tonga, potrivit Institutului de american de geofizică USGS, care a declanşat o alertă de tsunami, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit USGS, seismul a avut loc la o adâncime de zece kilometri, la aproximativ 200 de kilometri sud-est de Neiafu, un oraş situat în nord-estul acestui arhipelag de la Oceanul Pacific.

”Valuri periculoase de tsunami sunt posibile pe coastele situate la cel puţin 300 de kilometri de epicentrul seismului”, a anunţat Centrul de alertă de tsunami la Pacific (Pacific Tsunami Warning Center, PTWC).

Activitatea seismică este relativ frecventă în zona arhipelagului Tonga, care are aproximativ 100.000 de locuitori, pe 171 de insule.

În ianuarie, arhipelagul a fost devastat de erupţia Vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha'apai, urmată de un tsunami.

Erupţia acvestui vulcan, situat la aproximativ 65 de kilometri nord de capitala Nuku'alofa, a provocat un tsunami care a afectat 85% din populaţia arhipelagului, potrivit ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.