Un cutremur puternic, de magnitudinea 6,9, a avut loc vineri în larg, în estul Papua Noua Guinee, unde locuitori cuprinşi de panică au ieşit în stradă, iar o alertă de tsunami vizând zona de coastă a fost ridicată rapid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la ora locală 12.50 (5.50, ora României), la o adâncime de 85 de kilometri, în apropierea coastei de est, la 150 de kilometri nord-est de capitala Port Moresby, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

Unii angajaţi au ieşit în stradă, în capitală, unde a fost resimţit cutremurul.

Presa scrie că seismul a fost resimţit pe o importantă  parte a teritoriului ţării, până pe Insula Bougainville, la 900 de kilometri de epicentru.

Imediat nu existau informaţii despre eventuale pagube.

Din cauza precarităţii mijloacelor de comunicare din Papua Noua Guinee, a dificultăţilor de pe teren şi a lipsei drumurilor, uneori este nevoie de mai multe zile pentru a se cunoaşte impactul catastrofelor naturale în arhipelag.

Centrul de Alertă de Tsunami la Pacific a avertizat populaţia din zona de coastă cu privire la riscul unor valuri ”periculoase”.

Însă această alertă a fost ridicată după o oră.

Papua Noua Guinee se află pe Centrua de Foc a Pacificului, o zonă cu o intensă activitate vulcanică şi seismică.

În februarie 2018, un cutremur de magnitudinea 7,5 în centrul Papua Noua Guinee s-a soldat cu 125 de morţi şi a distrus sute de clădiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.