Un cutremur de magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, anunţă Centrul chinez al Reţelelor Seismice (CENC), iar bilanţul victimelor era necunoscut, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 17.00 (12.00, ora României), la o adâncime estimată de 17 kilometri, iar epicentrul a fost localizat în cantonul Lushan, o zonă rurală în care se află locunţe.

Seismul a fost resimţit în mai multe oraşe din provincie, inclusiv în capitala regională Chengdu, situată la aproximativ 100 de est, potrivit unor comentari postate pe reţeaua de socializare Weibo.

Institutul american de geofizică USGS evaluează intensitatea cutremurul la 5,9, iar epicentrul la zece kilometri adâncime.

Sichuan, o provincie muntoasă, cunoscută în lume prin rezervaţiile de panda, este afectată, în general, de câteva cutremure pe lună, de diverse intensităţi.

În septembrie, trei persoane au murit în această provincie, într-un cutremur la mică adâncime, iar cel puţin 10.000 de persoane au fost deplasate.

În mai 2008, un seism foarte puternic, de magnitudinea 7,8, s-a soldat cu 87.000 de morţi sau dispăruţi, tot în Sichuan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.