Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc duminică în vestul Argentinei şi nord-estul Chile, resimţit până în capitala chiliană Santiago, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epicentrul a fost localizat la 24 de kilometri sud-vest de San Juan, în Argentina, şi la 267 de kilometri nord-est de Santiago. Iniţial a fost anunţat un cutremur de magnitudinea 6,7, însă aceasta a fost revizuită. 

Nici victime şi nici pagube nu au fost semnalate imediat după seism, au anunţat autorităţile chiliene şi argentiniene.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Cutremurul, destul de puternic, a avut loc la o adâncime de 115 kilometri.

Chile, care se află pe Centura de Foc a Pacificului, a fost afectată în 1960 de cel mai puternic cutremur înregistrat în istoria ţării, cu magnitudinea de 9,5.

Peste 500 de persoane au murit în 2010, în partea central-sudică a Chile, în urma unui cutremur de magnitudinea 8,8 urmat de un tsunami.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.