Curtea Supremă germană a respins, marţi, o încercare a unui partid de opoziţie de a impune un vot în Parlament cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex înainte de alegerile parlamentare din septembrie, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplurile de acelaşi sex pot înregistra parteneriate civile începând din 2001.

Alte ţări europene le-au permis, de atunci încoace, acestora să se căsătorească, iar cele mai multe partide susţin acest lucru.

Însă mulţi dintre membrii Uniunii Creştin-Democrate (CDU, conservatori) a cancelarului Angela Merkel se opun.

Verzii şi Partidul Stânga (Die Linke), dar şi Bundesratul, Camera superioară a Parlamentului german, au propus un proiect de lege cu privire la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Însă marea coaliţia aflată la guvernare, CDU-SPD, este împărţită cu privire la această iniţiativă, iar Comisia Juridică a Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului german, a amânat în mai multe rânduri să abordeze subiectul.

Curtea Constituţională Federală (Bundesverfassungsgericht;: BVerfG), cu sediul la Karlsruhe, a refuzat marţi să oblige ca proiectul de lege să le fie trimis parlamentarilor,pentru ca să-l voteze până la sfârşitul legislaturii, pe 30 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.