Curtea Supremă din Statele Unite a decis să audieze apelurile făcute de preşedintele Donald Trump în trei procese diferite, pentru a bloca predarea datelor sale financiare, inclusiv declaraţiile financiare, unor comisii di Camera Reprezentanţilor şi unui procuror din New York, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele republican încearcă să blocheze citaţiile pentru datele bancare, declaraţiile fiscale şi alte documente solicitate de diverse comisii din Camera Reprezentanţilor conduse de democraţi, care investighează fapte de corupţie sau amestecul străin în alegerile americane. Investigaţiile respective nu au legătură cu investigaţia pentru demiterea lui Trump privind relaţiile cu Ucraina.

Procurorul din Manhattan Cyrus Vance, un democrat, vrea să obţină declaraţiile fiscale ale lui Trump într-o investigaţie penală împotriva preşedintelui, a Organizaţiei Trump şi a afacerilor imobiliare ale familiei.

Curtea va audia argumentele orale în luna martie, iar o decizie este aşteptată la sfârşitul lui iunie.

Un avocat al lui Trump, Jay Sekulow, a declarat: ”Suntem încântaţi că Curtea Supremă a decis audierea celor trei cazuri. Aceste cazuri ridică probleme constituţionale mari”.

Liderii democraţi din Camera Reprezentanţlor şi-au exprimat dezamăgirea că decizia de audiere a cazurilor va avea ca rezultat o nouă întârziere.

Unul dintre procese este apelul lui Trump la o instanţă inferioară care permite unui juriu din New York să citeze predarea datelor financiare ale lui Trump de la firma de contabilitate Mazars.

Un alt caz se referă la o decizie a unei instanţe inferioare din Washington care susţine citaţiile emise de Comisia pentru Supraveghere din Cameră către firma Mazars.

În cel de-al treilea caz, judecătorii vor analiza o decizie a unei curţi inferioare care permite executarea citaţiilor unei comisii din Cameră pentru datele financiare legate de Trump de la Deutsche Bank şi Capital One Financial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.