Cancelarul Olaf Scholz a refuzat să facă un test PCR suplimentar la Moscova înainte de întâlnirea cu preşedintele Vladimir Putin. În schimb, acesta a decis ca testul PCR, care este obligatoriu pentru accesul în Kremlin, să fie efectuat de către un medic de la Ambasada Germaniei, după aterizarea la Moscova, informează Süddeutsche Zeitung.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un dispozitiv de testare a fost adus din Germania. Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat că decizia cancelarului german nu a avut niciun impact asupra discuţiilor care urmează să aibă loc între cei doi liderii.
Este doar o măsură de precauţie, aşa că distanţa dintre cei doi lideri este mai mare decât de obicei, dar asta nu afectează natura întâlnirii, conţinutul sau durata, a precizat el.
Atât Scholz, cât şi întreaga sa delegaţie şi jurnaliştii care îl însoţesc - peste 50 de persoane în total - au trebuit să prezinte trei teste PCR negative înainte de a părăsi Germania.
Oficialii ruşi din domeniul medical au fost invitaţi să fie prezenţi la efectuarea testului, potrivit surselor din delegaţia cancelarului. 
 
Scholz a aterizat marţi dimineaţa la Moscova, unde are programată convorbiri private cu Putin, care vor dura câteva ore. Accentul va fi pus pe criza din Ucraina.
Totodată, săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat să facă un test PCR rusesc înainte de discuţiile purtate cu omologul său rus. Drept urmare, cei doi lideri au stat aşezaţi la câte un capăt al unei unei mese albe cu o lungime de şase metri.
Macron nu a făcut testul suplimentar pentru că „nu era compatibil cu agenda restrânsă a preşedintelui francez”, a declarat ulterior Palatul Élysée.
Agenţia de presă Reuters a citat ulterior un oficial guvernamental francez, care a precizat: „Nu i-am putut lăsa să ajungă la ADN-ul preşedintelui”.
Statele Unite au avertizat de mai multe ori în ultimele zile că un atac rusesc asupra Ucrainei ar putea fi iminent, însă Kremlinul a respins în repetate rânduri acest lucru.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.