Peninsula ucraineană Crimeea, aflată sub controlul Rusiei, a fost vizată într-un atac cu dronă, marţi, iar forţele ruse se aflau ”în alertă”, anunţă autorităţile instalate de către Kremlin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Are loc un atac cu drone”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii administrative Sevastopol din Crimeea instalat de către Moscova Mihail Razvojaiev.

”Forţele noastre de apărare aeriană sunt pe cale să acţioneze în acest moment”, anunţă el.

El precizează că două drone au fost deja ”dobborâte”.

Mihail Razvojaiev acuză că nicio infrastructură civilă nu a fost avariată şi le cere locuitorilor ”să rămână calmi”.

Flota rusă la Marea Neagră, cu sediul în portul Sevastopol, în Crimeea, a fost atacată într-un atac ”masiv” cu drone, a acuzat ocupaţia.

Acest atac, care a avariat cel puţin o navă, a determinat Moscova să se retragă o scurtă perioadă de timp din Acordul istoric de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene.

Rusia a anexat Crimeea în 2014, iar Kievul are ambiţia să o recucerească.

CONFRUNTĂRI ARMATE ÎN PENNSULA KINBURN, LA SUD DE MÎKOLAIV

Confruntări armate aveau loc între ruşi şi ucraineni în Peninsula Kinburn, lângă malul stâng al fluviului Nipru, în sudul Ucrainei, la sud de Mîkolaiv, potrivit autorităţilor.

”Ne mai rămân trei localităţi (de recucerit) pe Peninsula Kinburn”, iar întreaga regiune Mîkoliav (sud) va fi eliberată, a anunţat marţi guvernatorul regiunii, Vitali Kim.

O purtătoatre de cuvânt a Comandamentului de Sud al Armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk, anunţa luni că ”o operaţiune militară este în curs în Peninsula Kinburnska, «în mod tăcut»”.

”Continuăm munca de a ne bate. Imediat ce vor exista rezultate, vom raporta”, dădea ea asigurări, fără să ofere detalii despre aceste ostilităţi în curs.

O recucerire de către armata ucraineană a ultimelor trei sate din regiunea Mîkolaiv din mâna riuşilor ar reprezenta o victorie importantă pentru Kiev, la câteva zile după ce a gonit trupele Moscovei din Herson, principalul oraş ucrainean ocupat de ruşi timp de opt luni, până la 11 noiembrie.

Aceste trei localităţi se află geografic la câţiva kilometri în dreptul zonei de sud a Ucrainei controlate de Kiev, pe un petic de pământ situat în apropiere de malul stâg al fluviului Nipru.

Rusia a cucerit această zonă în primele zile ale invaziei Ucrainei, la sfârşitul lui februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.