Franţa va primi "de acum şi până la finalul anului" în jur de 1,16 milioane de doze de vaccin contra Covid-19, a anunţat miercuri premierul Jean Castex în faţa Adunării Naţionale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să primim 677.000 de doze suplimentare în jur de 5-6 ianuarie", apoi "aproape 1,6 milioane de doze în februarie", a precizat premierul în timpul prezentării strategiei de vaccinare a Guvernului. 

În total, Franţa a comandat în jur de 200 de milioane de doze cu scopul de a vaccina 100 de milioane de persoane pentru că vaccinul necesită două injecţii la interval de câteva săptămâni.               

Aproape 3,5 milioane de doze primite în următoarele două luni vor permite vaccinarea a 1,7 milioane de francezi, în special persoanele în vârstă sau vulnerabile şi personal medical. 

"Această strategie de implementare a vaccinurilor va fi progresivă" în timpul "primului semestru" 2021, a subliniat Jean Castex insistând pe "provocarea logistică".  

"Nu toate vaccinurile sunt la fel şi în consecinţă logistica necesară pentru a ajunge la distribuire va fi diferită", a adăugat premierul, referitor la vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul dezvoltat care trebuie păstrat la  -70 de grade Celsius. 

Premierul a promis de asemenea că Executivul va fi şi "mai transparent în această fază a gestionării pandemiei". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.