Un prim caz cu varianta Omicron a coronavirusului a fost depistat în Italia, a anunţat sâmbătă Institutul Superior de Sănătate (ISS), care depinde de guvernul italian, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Proba pozitivă" a fost depistat la un pacient care a venit din Mozambic, a precizat ISS într-un comunicat. "Pacientul şi membrii familiei sale se simt bine". 

Italia, care a plătit un preţ mare cu mai mult de 133.000 de morţi de la începutul pandemiei, înregisrează de mai multe zile peste 10.000 de noi cazuri zilnic (12.877 sâmbătă).

Şi Germania a confirmat, sâmbătă, primele două cazuri de contaminare cu varianta Omicron a Covid-19, la călători care au sosit din Africa de Sud pe aeroportul din Munchen, au anunţat autorităţile locale. 

"Două cazuri suspecte ale noii variante a coronavirusului Omicron, clasată ca variantă îngrijorătoare de OMS, au fost confirmate în Bavaria", a declarat într-un comunicat Ministerul Sănătăţii din acest land din sudul Germaniei. 

               
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.