Carantină pentru călătorii care vin din Franţa în Marea Britanie, mască obligatorie pe stradă: numeroase ţări îşi înăspresc măsurile în lupta cu coronavirusul, în care este crucială cursa pentru realizarea unui vaccin. Rusia anunţă că deja a produs primele doze de vaccin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La câteva zile după anunţul lui Vladimir Purin, conform căruia în Rusia a dezvoltat primul vaccin “destul de eficient”, chiar folosit de una dintre fiicele sale, Moscova a anunţat că a produs primele doze.

Sputnik V este privit în acest moment cu scepticism de restul lumii, faza finală a testelor începând abia în această săptămână.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Realizarea unui vaccin rămâne una dintre principalele speranţe ale planetei de a scăpa de restricţiile dictate pentru evitarea propagării Covid-19, virus care a provocat peste 760.000 de decese în lume.

În America de Sud şi în Caraibe s-au înregistrat şase milioane de cazuri de infectare, fiind cea mai afectată regiune din lume. Brazilia este ţara din America de Sud cu cele mai multe cazuri: 3,3 milioane de infectări, peste 107.000 decese.

Primul loc în clasamentul celor mai afectate ţări din de pe glob este însă ocupat de Statele Unite ale Americii, cu 5.529.789 de infectări şi 172.606 decese. Statele Unite încearcă de asemenea să ofere lumii un vaccin, în prezent existând teste clinice ale unor vaccinuri experimentale în special în Florida.

“Vreau să ajut la scrierea istoriei”, a afirmat Sandra Rodriguez, profesoară în vârstă de 63 de ani, la o clinică din apropiere de Miami.

Zeci de milioane de doze ale unor posibile vaccinuri pentru Covid-19 au fost cumpărate de ţară înainte să se ştie dacă acestea vor fi eficiente.

În contextul agravării situaţiei sanitare în Franţa, Marea Britanie a impus, sâmbătă, 14 zile de izolare călătorilor care vin din Franţa, dar şi pentru cei din Olanda şi Malta.

La Paris, este obligatoriu de sâmbătă dimineaţă să se poarte mască în numeroase zone, cum ar fi Champs-Elysees şi Luvru.

Şi în Italia, în special în cluburi, este obligatorie purtarea măştii. Regulile din cluburi sunt clare: masca obligatorie, dansezi singur şi la peste un metru distanţă de ceilalţi.

În alte zone din lume, chiar şi ţările care au gestionat bine primul val al epidemiei sunt îngrijorate de revenirea virusului.

În Noua Zeelandă, vineri s-a prelungit perioada de izolare la Auckland.

Coreea de Sud a înăsprit sâmbătă măsurile de restricţie la Seul, iar în această ţară competiţiile sportive ar urma să aibă loc din  nou fără spectatori.

În America de Sud, măsurile restrictive i-au înfuriat pe comercianţi, care au manifestat sâmbătă la Bogota, îmbrăcaţi în negru şi purtând bannere cu mesajul: “Închiderea este un ald mod de a muri”.

În Peru, peste 22.000 de poliţişti şi militari vor patrula de astăzi pe străzile din Lima, unde s-a decretat stare de asediu.

Printre puţinii paşi către ieşirea din izolare se numără redeschiderea pentru public a celebrei statui Iisus Mântuitorul, din Rio de Janeiro, şi redeschiderea moscheilor şi a locurilor publice din Algeria.

De asemenea, în Regatul Unit se permit, de sâmbătă, ceremoniile de căsătorie, şi în ţară s-au redeschis saloanele de înfrumuseţare şi cazinourile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.