Numărul persoanelor infectate de noul coronavirus în Regatul Unit se situează "probabil" între 5.000 şi 10.000 de persoane, a estimat joi Guvernul, anunţând noi măsuri pentru a încetini pandemia, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă numărul de cazuri înregistrate este de 590, "probabil că suntem între 5.000 şi 10.000 de persoane infectate în prezent", a declarat consilierul ştiinţific al Guvernului, Patrick Vallance, în contextul în care Regatul Unit caută să întârzie vârful crizei. 

"Suntem pe o traiectorie care ne arată că suntem la patru săptămâni în spatele Italiei şi a altor ţări europene", a adăugat el. 

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi trecerea la o nouă fază a planului său de acţiune, destinat să întârzie vârful crizei, cu scopul de a scuti de presiune serviciile de sănătate. 

"Este cea mai rea criză de sănătate publică a acestei generaţii", a declarat el într-o conferinţă de presă la sediul din Downing Street. 

Deocamdată nu vor fi interzise adunările şi nici nu vor fi închise şcolile, a afirmat Johnson. 

Concret, Guvernul recomandă ca toţi cei care prezintă simptome, chiar dacă uşoare, să se izoleze timp de şapte zile.                

De altfel, Comisia electorală a scris Guvernului recomandând să amâne alegerile locale din mai pentur septembrie.

Mai mulţi experţi din sistemul de sănătate publică au criticat răspunsul Regatului Unit în faţa crizei, caracterizându-le insuficiente.          

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.