În Franţa, 23.660 de persoane au murit din cauza coronavirusului de la începutul lui martie, cu 367 de noi victime în 24 de ore, dar numărul pacienţilor în stare gravă continuă să scadă, potrivit bilanţului cotidian stabilit marţi de Direcţia generală de Sănătate (DGS), scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

221 de persoane au ieşit de la Terapie intensivă în ultimele 24 de ore, confirmând scăderea continuă observată de mai mult de două săptămâni. 

Potrivit oficialilor francezi, 14.810 de decese au fost înregistrate în spitale (cu 313 în plus) şi 8.850 de victime în centrele de ingrijire şi alte unităţi medico-sociale (cu 54 în plus). 

Marţi, premierul Edouard Philippe a prezentat în faţa deputaţilor planul de ieşire din izolare, progresiv, care trebuie să intre în vigoare în Franţa din 11 mai. 

Purtarea obligatorie a măştii în transportul în comun, testarea masivă a persoanelor care prezintă simptome, precum şi redeschiderea graduală a şcolilor fac parte din măsurile anunţate.                

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.