Brazilia a devenit, vineri, a cincea ţară care înregistrează cele mai multe decese din cauza coronavirusului, 27.878 de victime, potrivit Ministerului Sănătăţii, devansând Spania, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul sud-american a raportat 1.124 de morţi în ultimele 24 de ore şi un număr record de cazuri de infectare - 26.928 într-o zi, totalul fiind de  465.166 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

Cele mai afectate patru ţări sunt Statele Unite, Regatul Unit, Italia şi Franţa, ţară pe care Brazilia ar putea să o depăşească rapid, pentru că numără mai mult cu o mie de morţi. 

În ceea ce priveşte numărul de cazuri, Brazilia nu este depăşită decât de Statele Unite, care a înregistrat mai mult de 1,7 milioane.                

Numărul deceselor în Brazilia raportat la populaţie, 131 de milioane de locuitori, este mult inferior celui din unele ţări europene, precum cei 580 de morţi la un milion de locuitori în Spania.         

Totuşi, experţii în sănătate publică estimează că cifrele oficiale raportate de guvernul brazilian sunt net subestimate, din cauza numărului insuficient de testări. Potrivit autorităţilor braziliene, nu poate fi prevăzut vârful contaminărilor.           

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.