Emisarul nord-coreean a declarat sâmbătă, după întâlnirea de lucru cu delegaţia americană, desfăşurată în Suedia, că negocierile pe tema programului nuclear nord-coreean nu au corespuns aşteptărilor şi au fost întrerupte. Departamentul de Stat american a transmis, însă, că aceste comentarii nu reflectă conţinutul sau spirtul discuţiilor şi că acestea au decurs bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partea nord-coreeană a declarat că discuţiile de lucru pe tema programului nuclear al Phenianului au fost anulate în aceeaşi zi în care au început.

”Negocierile nu au fost conforme aşteptărilor noastre şi în final au eşuat”, a declarat emisarul nord-coreean Kim Myong Gil, după întâlnirea care a avut loc ăn Suedia, la câteva zile după ce Coreea de Nord a făcut un nou test cu rachetă, comentează BBC.

Ar fi trebuit să fie prima întâlnire oficială la acest nivel de la întâlnirea preşedinţilor Ki Jong -Un şi Donald Trump, în zona de frontieră dintre cele două state coreene, din luna iunie.

Departamentul de Stat american a transmis însă că aceste comentarii nu reflectă conţinutul şi spiritul celor 8 ore şi jumătate de discuţii, în care partea americană a avut o contribuţie creativă şi a avut un dialog bun cu delegaţia nord-coreeană.

Conform Departamentului de Stat, delegaţia SUA a trecut în revistă evenimentele de la summtul din Singapore şi a subliniat imporrtanţa unei mai mari determinări în rezolvarea problemelor care preocupă ambele părţi.

La finalul convorbirilor, partea americană a acceptat invitaţia autoritţăilor suedeze de a reveni la Stockholm în două săptămâni pentru a continua negocierile pe toate subiectele. 

Statele unite şi Coreea de Nord nu vor depăşi moştenirea a 70 de ani de război şi ostilitate în Peninsula Coreeană, într-o singiră sâmbătă. Acestea sunt probleme complexe şi cer un angajament puternic din partea ambelor ţări. SUA  îşi asumă un astfel de angajament, transmite Departamentul de stat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.