Coreea de Sud urmează să se alăture forţelor navale coordonate de Statele Unite în Orientul Mijlociu prin trimiterea unei unităţi navale, care include un bombardier, pentru a contribui la protejarea petrolierelor din Strâmtoarea Ormuz, a informat ziarul Maekyung, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tensiunile dintre Iran şi SUA au crescut după ce Washingtonul s-a retras din acordul nuclear anul trecut şi reimpus sancţiuni Teheranului.

Atacurile din ultimele luni asupra petrolierelor din Strâmtoarea Ormuz, de pe coasta Iranului, au amplificat tensiunile, determinând oficialii americani să le ceară aliaţilor să se alăture unei misiuni de securitate în regiune.

Ziarul Maekyung a informat, făcând referire la afirmaţiile unui oficial neidentificat al guvernului, că Seulul a decis să trimită unitatea anti-piraterie Cheonghae în regiune. Este posibil, de asemenea, să fie trimise şi elicoptere, conform aceluiaşi oficial.

Ministrul sud-coreean al Apărării a spus că guvernul are în vedere măsuri de protejare a navelor sale în zonă, însă nu a fost luată o decizie.

„Este clar că trebuie să ne protejăm navele care trec prin Strâmtoarea Ormuz, nu? Aşa că luăm în considerare mai multe posibilităţi”, a afirmat un oficial al guvernului sud-coreean, Ro Jae-cheon, la o conferinţă de presă de luni.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat săptămâna trecută că Washingtonul a cerut unor ţări precum Coreea de Sud, Japonia, Franţa, Germania şi Australia să participe.

John Bolton, consilierul pentru securitate naţională, s-a aflat în Coreea de Sud săptămâna trecută şi a discutat problema cu oficialii de la Seul, inclusiv cu ministrul Apărării, dar Ro Jae-cheon a spus că nu a fost făcută o solicitare oficială în cadrul acelei întâlniri.

Unitatea Cheonghae staţionează în Golful Aden din 2009, unde luptă împotriva pirateriei alături de ţări africane, Statele Unite şi Uniunea Europeană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.