Coreea de Sud urmează să elibereze din nou vize pe termen scurt vizitatorilor provenind din China - începând din acest weekend - anunţă vineri autorităţile, punând capăt unei restricţii anticovid care a înfuriat Beijingul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seulul urmează ”să suprime restricţionarea vizelor pe termen scurt vizând China şi să reia emiterea acestora începând de la 11 februarie”, anunţă într-un comunicat Centrul Controlului Bolilor.

Coreea de Sud a impus aceste restricţii - între altele - în ianuarie, în timp ce vecinul său chinez înregistra un val important al epidemiei covid-19.

Autorităţile sud-coreene anunţă că nivelul pasagerilor testaţi pozitiv covid-19 la aterizare, după ce pleacă din China, a scăzut la 1,4% săptămâna trecută, de la 20% la momentul impunerii acestor restricţii.

Abandonarea acestei restricţii a vizelor pe termen scurt este în concordanţă cu situaţia actuală din China, unde nu există ”niciun semn al unei răspândiri a (noului) coronavirus şi nici mutaţii (ale SARS-CoV-2) după Anul Nou lunar”, precizează Centrul sud-coreean al Controlului Bolilor.

Alte măsuri - precum testele anticovid obligatorii - rămân în vigoare. Toţi călătorii care sosesc din China sunt obligaţi să prezinte un test negativ covid-19 înainte de decolare şi să efectueze un test PCR la sosirea în Coreea de Sud.

Călătorii declaraţi pozitiv covid-19 în urma acestui test PCR sunt obligaţi să rămână în carantină timp de o săptămână.

În ianuarie, China a denunţat măsurile impuse călătorilor săi drept ”discriminatorii” şi a răspuns suspendând, la rândul său, emiterea de vize pe termen scurt sud-coreenilor.

Coreea de Sud nu mai impune teste anticovid înainte şi după zbor călătorilor din orice alte ţări, încă de anul trecut.

Ea a ridicat, începând de la 30 ianuarie, purtarea obligatorie a măştii în majoritatea spaţiilor interioare - însă nu şi în transporturi şi instituţii sanitare -, punând astfel capăt uneia dintre ultimele măsuri anticovid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.