Coreea de Nord a acuzat administraţia Trump că „încalcă flagrant drepturile omului”, informează presa de stat din statul nord-coreean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de Presă Centrală Coreeană a făcut public un raport în limba engleză în care Phenianul analizează felul în care SUA încalcă drepturile omului, în timp ce Trump a avut aceeaşi acuzaţie pentru Kim Jong-un în cadrul discursului său privind Starea Naţiunii.

SUA şi Naţiunile Unite critică frecvent Coreea de Nord pentru nerespectarea drepturilor omului şi se suspectează că ţara asiatică ar avea peste 120.000 de prizonieri politici.

„SUA, campionul drepturilor omului şi un apărător al democraţiei încearcă să menţină aparenţele, dar nu poate camufla adevărata sa identitate, aceea de violator constant al drepturilor omului”, se arată în raportul Phenianului.

„Discriminarea rasială şi mizantropia sunt maladii serioase inerente sistemului social american şi s-au agravat de când Donald Trump este preşedinte”, scrie raportul, dând exemplu protestele din Charlottesville din 2017.

Raportul precizează că muncitorii americani „trăiesc un coşmar” şi nu au case sau locuri de muncă iar facturile medicale cresc constant. Toate acestea, adaugă raportul, în timp ce oficialii de top din jurul lui Trump au averi cumulate de peste 14 miliarde de dolari.

„Politicile nepopulare ale administraţiei Trump au urmărit doar interesele cercurilor înalte”, conchide raportul.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.