Coreea de Nord a sfidat sâmbătă Statele Unite, avertizând că nu va ceda în faţa “şantajului” american, a doua zi după cel de-al cincilea test nuclear, condamnat de întreaga comunitate nucleară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Epoca în care Statele Unite putea să comită un şantaj nuclear unilateral la adresa Republicii Populare Democrate Coreea a trecut”, a scris ziarul oficial al partidului aflat la putere la Phenian, Rodong Sinmun.

“Statele Unite sunt exasperate de măsurile militare puternice luate treptat de Republica Populară Democrată Coreea”, adaugă publicaţia.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat vineri, în termen duri, testul nuclear nord-coreean şi a anunţat că va începe imediat lucrul la o rezoluţie în acest dosar.

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au cerut vineri Consiliului de Securitate să impună noi sancţiuni vizând Coreea de Nord.

Pe de altă parte, Rusia a cerut comunităţii internaţionale să găsească metode noi de a răspunde testelor nucleare, pentru a dezamorsa tensiunile.

Coreea de Nord a desfăşurat vineri un al cincilea şi cel mai puternic test nuclear de până acum. Mai mult, regimul de la Phenian susţine că deţine în prezent tehnologica necesară pentru a instala un focos nuclear pe o rachetă balistică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...