Coreea de Nord şi-a folosit ambasada de la Berlin pentru a-şi procura material destinat programului rachetelor balistice, potrivit directorului serviciilor germane de informaţii interne (BfV), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hans-Georg Maassen dezvăluie acest lucru într-o emisiune care urmează să fie difuzată luni de postul de televiziune NDR, din care au fost publicate fragmente.

Nimeni la Ambasada Coreei de Nord nu a putut fi contactat de Reuters în weekend pentru a comenta aceste acuzaţii.

Directorul BfV precizează că autorităţile germane au blocat achiziţionarea acestui material de către nord-coreeni după ce au aflat despre aceste activităţi.

Însă, subliniază el, ”nu putem să garantăm că putem detecta şi împiedica aceste activităţi de fiecare dată”, adăugând că materialul respectiv poate fi atât de uz civil, cât şi militar.

Coreea de Nord dezvoltă de ani de zile, sfidând rezoluţiile ONU, un program nuclear şi balistic ce a devenit o sursă de tensiuni puternice cu Statele Unite şi mai mulţi membri ai comunităţii internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.