Coreea de Nord a avertizat marţi - la aproape un an de la summitul istoric între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, în Singapore - Statele Unite, pe care le acuză că exercită presiuni nejustificate şi contraproductive, că pun în pericol declaraţia din finalul reuniunii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin această declaraţie,Kim şi Trump se angajau, la 12 iunie 2018, la o ”denunclearizare” completă a peninsulei coreene şi la o garantare a securităţii Coreei de Nord.

Documentul poate fi pus în discuţie, dacă Washingtonul continuă să ”insiste numai ca noi să renunţăm unilateral la armamentul nuclear”, se avertizează într-un comunicat publicat marţi de agenţia nord-coreeană oficială de presă KCNA:

Dacă Statele Unite nu aduc ceva nou ”înainte să fie prea târziu”, se arată în comunicat, această declaraţie de la Singapore ”nu va mai fi decât o foaie de hârtie goală”.

”Statele Unite ar face bine să-şi schimbe metoda de calcul şi să răspundă cât mai repede posibil cererii noastre”, a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de KCNA.

”Răbdarea noastră are o limită”, a adăugat el

Donald Trump şi Kim Jong Un au participat la un al doilea ”tête à tête”, la Hanoi, în Vietnam, în februarie. Însă acest summit a fost un fisaco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.