Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes un nou tip de rachetă balistică intercontinentală, capabilă să lovească teritoriul american, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa de la Phenian a făcut anunţul miercuri, la câteva ore după ce liderul nord - coreean Kim Jong Un a ordonat lansarea unei rachete de tip Hwasong-15, care a atins cea mai mare altitudine atinsă vreodată de o rachetă nord-coreeană.

Agenţia de stat KCNA a numit racheta "cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală", spunând că aceasta îndeplineşte obiectivul propus de către Republica Populară Democrată Coreeană în ceea ce priveşte completarea sistemului de armament cu rachetă.

Anterior, secretarul american al Apărării James Mattis a afirmat că lansarea a demonstrat că Phenianul are capacitatea de a lovi "oriunde în lume".

Precedenta lansare a fost în luna septembrie, iar cea de miercuri a avut loc ''în pofida avertismentelor in partea preşedintelui Donald Trump, care a declarat reporterilor de la Casa Albă, imediat după lansare că Statele Unite vor rezolva situaţia creată.

"Ne vom ocupa", a spus preşedintele, conform CNN.

Hwasong-15, s-a ridicat aproximativ 4.500 de kilometri pe cer, aflându-se în aer 53 de minute înainte de a cădea în mare la aproximativ 210 kilometri vest de prefectura niponă Aomori, conform autorităţilor din Japonia şi din Coreea de Sud.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.