Poliţia haitiană l-a arestat pe coordonatorul securităţiii fostului preşedinte Jovenel Moïse, în cadrul unei anchete cu privire la asasinarea şefului statului haitian la 7 iulie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plasat iniţail în izolare la sediul Inspecţiei Generale, comisarul de divizie Jean Laguel Civil se află în prezent după gratii într-o închisoare de la Delmas, o comună de la periferia capitalei haitiene, Port-au-Prince.

El este suspectat de faptul că este implicat în asasinarea lui Jovenel Moïse, ucis de către un comando înarmat acasă.

”Confirm că Jean Laguel Civil a fost arestat luni de către poliţie, în cadrul anchetei cu privire la asasinarea preşedintelui Jovenel Moïse”, a declarat luni AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Marie Michelle Verrier.

Comisarul Guvernului de la Port-au-Prince, Bedford Claude, le-a cerut serviciilor Imigraţiei şi Emigraţiei să să interzică unui număr de patru gradaţi din cadrul poliţiei haitiene - însărcinaţi cu securitatea preşedintelui - să părăsească ţara.

Este vorba despre comisarul de poliţie Dimitri Hérard, comandantul Unităţii Securităţii Generale a Palatului Naţional (USGPN), comisarul de poliţie Léandre Pierre Osman, comandantul Unităţii Securităţii Prezidenţiale (USP), inspectorul principal Amazan Paul Eddy, comandantul Cat Team, o unitate de elită însărcinată cu protecţia preşedintelui, şi comisarul de divizie Jean Laguel Civil, coordinatorul general al securităţii prezidenţiale.

Tot în cadrul anchetei cu privire la asasinarea preşedintelui, poliţia a emis luni un aviz de căutare pe numele lui Wendelle Coq Thélot, o judecătoare de la Curtea de Casaţie, cea mai înaltă instanţă judiciară din ţară.

Magistrata a fost scoasă la pensie de către preşedintele Moïse.

Noul premier haitian, Ariel Henry, a promis să-i aducă în faţa justiţiei pe asasinii lui Jovenel Moïse. 

Poliţia haitiană a procedat, până în prezent, la arestarea a 20 de mercenari columbieni şi a anunţat că a scos la iveală un complot organizat de către un grup de haitieni care au legături în străinătate.

Însă, rămân, în continuare, numeroase zone de umbră în acest dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.