Consiliul Guvernatorilor Băncii Centrale Europene va continua să crească în mod sensibil ratele dobânzilor, într-un ritm constant, şi le menţină la un nivel suficient de restrictiv pentru a asigura o revenire cât mai rapidă a inflaţiei la obiectivul său de 2% pe termen mediu şi a decis joi să crească cele trei rate ale dobânzilor-cheie ale BCE cu 50 de puncte de bază, pe care preconizează să continue să le crească, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ratele dobânzilor BCE se află în prezent între 2,5% şi 3,25% - cele mai mari din 2008 încoace.

Consiliul Guvernatorilor vrea să crească din nou ratele dobânzilor cu 50 de puncte de bază , având în vedere tensiuni inflaţioniste subiacente, la viitoarea reuniune de politică monetară - în martie - şi să evalueze atunci traiectoria viitoare a politcii sale monetare.

În viitor, menţinerea ratelor dobânzilor la niveluri restrictive urmează să permită o scădere a nivelului inflaţiei - prin frânarea cererii - şi evitarea riscului unei creşteri persistente a anticipării inflaţiei.

În orice caz, viitoarele decizii ale Consiliului Guvernatorilor cu privire la ratele dobânzilor directoare vor depinde de date şi vor continua să fie luate şedinţă cu şedinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.