Consiliul de Securitate al ONU se va întruni astăzi în urma cererilor venite din partea Rusiei şi SUA după ce în Siria a avut loc un atac cu arme chimice, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia a cerut întrunirea celor 15 membri ai consiliului din cauza „ameninţărilor internaţionale pentru pace şi securitate”.

De asemenea, SUA, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Olanda, Kuweit, Peru şi Coasta de Fildeş au cerut o întâlnire pentru a se discuta despre atacul cu arme chimice din Siria, conform unor diplomaţi care au văzut cererile.

Duminică seara s-a ajuns la un acord pentru a organiza o singură întâlnire luni.

„Consiliul de Securitate trebuie să se întrunească şi să ceară acces imediat la locul atacurilor, să susţină o investigaţie independentă privind ce s-a întâmplat şi să îi tragă la răspundere pe cei responsabili de acest atac teribil”, a declarat Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU.

Haley a avertizat luna trecută că, în cazul în care Consiliul de Securitate al ONU nu va acţiona privind Siria, atunci Washington „va rămâne pregătit să acţioneze dacă este nevoie”, similar cu anul trecut, atunci când a bombardat o bază aeriană a guvernului sirian în urma unui atac chimic.

Trump a declarat că guvernul sirian şi aliaţii săi „vor plăti un preţ mare” după ce atacul cu arme chimice din apropierea Damascului s-a soldat cu 42 de morţi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.