Consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că ”aude tot mai des că armata ucraineană îşi raţionalizează muniţia, eventual nu are muniţie pe front” şi cere Congresului american să adopte ”rapid” un nou ajutor destinat Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu fiecare zi care trece, costul inacţiunii Statelor Unite creşte pentru curajoşii ucraineni pe front”, avertizează consilierul lui Joe Biden.

Ucrainenii ”vor ajunge într-o poziţie mai puţin solidă dacă nu priomesc muniţie, sisteme de apărare antiaeriene şi celalte echipamente de care au nevoie”, avertizează el.

Noul comandant al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski a catalogat miercuri situaţia de câmpul de luptă drept ”extrem de complexă”, în urma primei sale vizite pe front.

Ucraina nu are oameni şi armament împotriva invadatorului rus.

”Speakerul” republican al Camerei Reprezentanţilor a refuzat marţi să supună la vot un proiect de lege privind ajutarea Ucrainei, care tocmai fusese adoptat în Senat, Camera superioată a Congresului american.

Acest blocaj - care depăşeşte simpla dezbatere parlamentară - este rezultatul unei încleştări între preşedintele american Joe Biden şi predecesorul său Donald trump, ambii candidaţi în alegerile prezidenţiale prevăzute la 5 noiembrie.

”Le transmit republicanilor din Camera (Reprezentanţilor că) trebuie să alegeţi. Veţi apăra libertatea sau veţi lua partea terorii şi tiraniei? Veţi fi alături de Ucraina sau de Putin? Veţi alege America sau pe Trump?”, i-a interpelat marţi Joe Biden, denunţând influenţa rivalului său miliardar asupra conservatorilor cin Congres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.