Administraţia Trump a avertizat că editorialul anonim din New York Times în care un membru al administraţiei susţine că lucrează pentru a-l ţine sub control pe preşedinte ar putea fi un risc la securitatea naţională, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom afla dacă a avut loc o activitate ilegală. Cred că grija preşedintelui este că acest individ ar putea avea responsabilităţi privind securitatea naţională”, a declarat vicepreşedintele Mike Pence pentru Fox News.

De asemenea, consiliera Kellyanne Conway a declarat: „Ar putea să fie un risc pentru securitatea naţională. Depinde de ce a mai fost divulgat de către acest individ... Oricine ar face aşa ceva, nu putem şti de ce mai este capabil.”

Editorialul anonim a fost publicat miercuri în New York Times şi a fost atribuit unui oficial „important” din administraţia Trump. În articol, autorul descrie cum „multe persoane din echipa preşedintelui au jurat că vor face tot ce pot pentru a prezerva instituţiile democratice şi să ţină sub control pornirile lipsite de judecată ale lui Trump.”

Trump a numit editorialul ca fiind o „trădare”.

Pence a declarat duminică pentru CBS că este „100% convins că nimeni din staff-ul preşedintelui nu a fost implicat în editorialul anoniim.”

Trump a declarat vineri că procurorul general, Jeff Sessions, ar trebui să afle identitatea celui care a scris editorialul.

Preşedintele a precizat că dacă persoana respectivă are acces la chestiuni de securitate naţională, nu îl vrea prezent la astfel de întâlniri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.