Administraţia Trump a avertizat că editorialul anonim din New York Times în care un membru al administraţiei susţine că lucrează pentru a-l ţine sub control pe preşedinte ar putea fi un risc la securitatea naţională, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom afla dacă a avut loc o activitate ilegală. Cred că grija preşedintelui este că acest individ ar putea avea responsabilităţi privind securitatea naţională”, a declarat vicepreşedintele Mike Pence pentru Fox News.

De asemenea, consiliera Kellyanne Conway a declarat: „Ar putea să fie un risc pentru securitatea naţională. Depinde de ce a mai fost divulgat de către acest individ... Oricine ar face aşa ceva, nu putem şti de ce mai este capabil.”

Editorialul anonim a fost publicat miercuri în New York Times şi a fost atribuit unui oficial „important” din administraţia Trump. În articol, autorul descrie cum „multe persoane din echipa preşedintelui au jurat că vor face tot ce pot pentru a prezerva instituţiile democratice şi să ţină sub control pornirile lipsite de judecată ale lui Trump.”

Trump a numit editorialul ca fiind o „trădare”.

Pence a declarat duminică pentru CBS că este „100% convins că nimeni din staff-ul preşedintelui nu a fost implicat în editorialul anoniim.”

Trump a declarat vineri că procurorul general, Jeff Sessions, ar trebui să afle identitatea celui care a scris editorialul.

Preşedintele a precizat că dacă persoana respectivă are acces la chestiuni de securitate naţională, nu îl vrea prezent la astfel de întâlniri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.