Consilierii candidatului republican la preşedinţia Statelor Unite, Hillary Clinton, au insistat sâmbătă că nu există “nicio dovadă a unei infracţiuni” comise de fostul secretar de stat, după ce FBI a anunţat că redeschide ancheta privind serverul privat de e-mail, şi au cerut clarificări poliţiei federale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu există nicio dovadă privind o infracţiune, nicio acuzaţie de infracţiune”, a spus şeful echipei de campanie a lui Clinton, John Podesta.

Vineri seară, el i-a cerut directorului FBI James Comey să publice detalii despre noile evoluţii în dosar. De asemenea, el s-a plâns că, la 24 de ore după ce Comey a trimis scrisoarea prin care informa Congresul de decizia FBI, “nu avem o explicaţie reală de ce directorul Comey” a trimis-o.

Potrivit Washington Post, înalţi oficiali din Departamentul de Justiţie i-au spus lui Comey că scrisoarea nu respectă politica FBI de a nu comenta anchetele în curs.

FBI a anunţat vineri că revizuieşte noi e-mailuri care ar putea fi relevante pentru ancheta privind modul în care Clinton a administrat informaţii secrete. Mesajele au fost descoperite după ce FBI a confiscat dispozitive electronice care le aparţin lui Huma Abedin, o colaboratoare apropiată a candidatei democrate la preşedinţie, şi soţului ei Anthony Weiner, anchetat într-un scandal sexual.

Dezvăluirea vine cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale în care Clinton îl înfruntă pe republicanul Donald Trump, care a pus sub semnul întrebării integritatea democratei din cauza scandalului e-mailurilor

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.