Condamnări ale Moscovei, care denunţă o ”acaparare geopolitcă” vizând Rusia, în urma acordării Ucrainei şi Republicii Moldova a statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE), ”arată slăbiciunea acesteia”, denunţă sâmbătă Kievul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tot ceea ce-i rămâne Rusiei este să profereze aminenţări împotriva altor state după decenii de politici ratate, bazate pe agresiune, coerciţie şi lipsă de respect”, denunţă într-o postare pe Twitter ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba.

”Acest lucru nu face decât să slăbească Rusia”, consideră el.

Ministerul rus de Externe a denunţat vineri decizia Celor 27 de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de state candidate la aderarea la UE drept o manevră geopolitică împotriva Moscove, în toiul invaziei vecinului ucrainean.

Această decizie ”confirmă că o acaparare geopolitică a spaţiului CSI (Cominitatea Statelor Independente, din  care fac parte mai multe foste republici sovietice) contină activ cu scopul de a îndigui Rusia”, a denunţat o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.