Comunitatea internaţională şi-a exprimat solidaritatea cu Turcia după triplul atentat care a fost comis pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, soldat cu 36 de morţi şi 147 de răniţi, şi a făcut apel pentru intensificarea luptei împotriva terorismului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Un nou atac terorist tragic în Turcia. Uniunea Europeană este alături de poporul turc. Sufletul nostru este alături de ei”, a declarat şefa diplomaţiei europene, Federica Morgherini.

“Rămânem devotaţi în sprijinul nostru pentru Turcia, aliatul nostru şi partenerul nostru în NATO, ca şi pentru toţi prietenii şi aliaţii noştri din lume, în timp ce înfruntăm în continuare ameninţarea terorismului”, a anunţat Casa Albă.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut o cooperare internaţională sporită pentru a combate astfel de acte şi a condamnat atacul de la Istanbul.

Condamând “cu fermitate” un „act abominabil”, preşedintele francez Francois Hollande a spus că, în prezent, se pune problema de “a face în aşa fel încât să cunoaştem exact autorii pentru ca, împreună, să putem face tot ce este posibil pentru a lupta împotriva terorismului, în special în această regiune”.

“Trebuie să acţionăm – ceea ce facem şi pentru Europa şi Franţa – să ne coordonăm şi mai mult serviciile şi să desfăşurăm, pe cât este posibil, acţiuni necesare împotriva terorismului”, a pledat el la ieşirea de la summitul European de la Bruxelles.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a ţinut să transmită “întregului popor turc că suntem uniţi în lupta împotriva terorismului”.

Premierul belgian Charles Michel a condamnat “aceste acte atroce de violenţă”, iar serviciile sale diplomatice au dat asigurări că Belgia “va continua să se implice la nivel internaţional în lupta comună împotriva terorismului”.

“Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un apel pentru o “luptă comună” pe plan internaţională după triplul atac sinucigaş. “Sper sincer că atacul vizând aeroportul Ataturk va fi un moment de cotitură, o tranziţie pentru lupta comună care va fi dusă, în frunte cu ţările occidentale, pe toată planeta împotriva organizaţiilor teroriste”, a spus şeful statului turc într-un comunicat publicat de biroul de presă.

Atacul survenit miercuri seară, în jurul orei locale şi a României 22.30, a fost lansat de cel puţin trei atacatori sinucigaşi. Ei au ucis 36 de persoane şi au rănit alte 147, potrivit unui bilanţ provizoriu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...