Compania americană care a furnizat materialul care ar fi fost folosit la Grenfell Tower, blocul care a ars la Londra, a oprit vânzarea globală a produsului pentru clădirile înalte, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arconic a anunţat că sistează vânzările de Reynobond PE în lume pentru blocurile-turn, după ce o serie de „probleme” au fost identificate în urma incendiului de la 14 iunie.

Între timp, Theresa May le-a cerut consiilor locale să accelereze testarea blocurilor din Anglia pentru a stabili cât sunt de sigure.

Autorităţile au recuperat cadavrul unui băiat de cinci ani, Isaac Paulos, care locuia împreună cu familia sa la etajul al 18-lea. Trupul neînsufleţit a fost descoperit la etajul al 13-lea.

Medicii au stabilit drept cauză preliminară a decesului „inhalarea de vapori produşi de incendiu”.

Incendiul de la Grenfell Tower, din Londra, a izbucnit de la o combină frigorifică defectă, în timp ce izolaţia exterioară nu a trecut de testele de siguranţă, a anunţat poliţia vineri.

Ofiţerii au reuşit să recupere material de izolaţie de la Grenfell Tower, care a fost supus la teste de siguranţă şi nu le-a trecut.

De asemenea, autorităţile au testat plăci similare celor folosite la turn şi nici acestea nu au obţinut rezultate satisfăcătoare.

Anchetatorii urmează să stabilească în continuare dacă folosirea acestor materiale a fost ilegală.

Bilanţul oficial al deceselor de la Grenfell Tower este de nouă, în timp ce numărul persoanelor presupuse moarte este de 79.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.