Comisia Europeană (CE) a reiterat luni că liderii europeni nu vor renegocia acordul retragerii încheiat cu Guvernul britanic şi că îşi continuă pregătirile în vederea unui eventual Brexit fără acord, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acordul care este pe masă este cel mai bun şi singurul acord posibil”, a subliniat un purtător de cuvânt al Comisiei, Margaritis Schinas.

”Acest acord nu va fi renegociat”, a insistat el, adăugând că nicio întâlnire nu este prevăzută între negociatorii celor două părţi, întrucât, a precizat el, ”negocierile s-au terminat”.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a discutat vineri la telefon cu premierul britanic Theresa May, care se pregăteşte să apere acordul Brexitului în Camera Comunelor, după ce a amânat, din cauza lipsei unei majorităţi, votul cu privire la ratificarea textului, prevăzut la 11 decembrie.

Dezbateriel se reiau miercuri în camera Comunelor, iar un vot urmează să aibă loc la 15 ianuarie, potrivit BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.