Fostul director FBI James Comey urmează să fie audiat în Comisia pentru Informaţii din cadrul Senatului peste o săptămână, pe 8 iunie, în legătură cu ancheta referitoare la o posibilă coordonare între echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O sursă declara miercuri pentru CNN că fostul director FBI urmează să vorbească, de asemenea, despre conversaţiile sale private cu Trump, în care şeful statului i-ar fi cerut să oprească ancheta cu privire la fostul său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn.

Comey urmează să fie audiat mai întâi într-o şedinţă publică, joia următoare, începând de la ora locală 10.00 (17.00, ora României), iar după aceea, într-o şedinţă cu uşile închise, începând de la ora locală 13.00 (20.00, ora României), a anunţat Comisia.

El a discutat în privat cu procurorul special Robert Mueller, declara miercuri o sursă pentru CNN, pentru a stabilii ”parametrii” audierii sale şi a se asigura că audierea sa publică nu va conduce la complicaţii juridice.

După ce l-a concediat luna trecută, The New York Times, CNN şi alte publicaţii au făcut dezvăluiri despre confruntări tensionate cu Trump, pe care Comey le-a rememorat în note scrise, după ce au avut loc.

La o săptămână după ce s-a instalat la Casa Albă, în ianuarie, Trump i-ar fi cerut lui Comey să-i fie ”loial” dacă-l păstrează în postul de director al FBI şi l-a îndemnat să renunţe la ancheta în curs la acea vreme care-l viza pe Flynn, în altă întâlnire între patru ochi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.