Două bombardiere de tip Suhoi-34 aparţinând forţelor aeriene ruse, care participau la un exerciţiu în Extremul Orient rus, au intrat în coliziune vineri deasupra Mării Japoniei, iar cei piloţii s-au catapultat, au anunţat autorităţile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc vineri dimineaţa, la 35 de kilometri distanţă de coastele ruse, potrivit Ministerului Apărării, citat de agenţiile ruse de presă.

Piloţii au reuşit să se catapulteze, iar doi dintre ei au fost salvaţi pe mare.

Fiecare Su-34, un bombardier tactic, are un echipaj de doi membri.

Operaţiunea de salvare implică şase nave aparţinând flotei ruse, elicoptere şi un avion specializat în supraveghere maritimă, care acţionau în ”condiţii meteorologice dificile, cauzate de rafale de vânt puternice”, precizează autorităţile ruse.

Echipamentul piloţilor permite, teoretic, să fie urmăriţi cel puţin 12 ore în apă rece, potrivit autorităţilor.

Cele două aeronave nu aveau muniţie la bord, mai precizează autorităţile.

Piloţii unui Su-34 s-au catapultat, însă nu există informaţii despre echipajul celuilalt avion, relatează The Associated Press.

La câteva ore după ce unul dintre avioane s-a prăbuşit în mare, un pilot a fost localizat pe o plută pneumatică pe mare. El a fost salvat cu ajutorul unui elicopter. Celălalt a fost găsit pe o plută, ulterior, şi a fost salvat tot cu un elicopter. Amândoi s-ar afla în stare bună.

Ceilalţi doi membri de echipaj s-au catapultat, însă nu au fost găsiţi şi nu existau, imediat, informaţii despre soarta lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.