Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a declarat joi că a procedat, la cererea candidatului republican în alegerile prezidenţiale americane din 2016, la plata unor sume de bani cu scopul de a influenţa rezultatul unor anchete de opinie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste plăţi, către societatea RedFinch Solutions, care aveau scopul să manipuleze rezultate ale unor anchete de opinie online, au fost făcute ”din ordinul şi numai spre beneficiul lui” Donald Trump, a declarat Michael Cohen.

Cotidianul The Wall Street Journal (WSJ) scrie că Cohen a cumpărat manipularea a două sondaje în favoarea lui Trump, înainte de scrutinul din noiembrie 2016.

Într-un mesaj postat pe Twitter, juristul scrie ”cu privire la articolul din @WSJ referitor la trucarea sondajelor, ceea ce am făcut a fost din ordinul şi numai pentru beneficiul lui @realDonaldTrump @POTUS. Îmi regret cu adevărat loialitatea oarbă faţă de un om care nu o merită”.

Această tentativă de manipulare s-a dovedit, până la urmă, puţin fructuoasă, însă ea scoate la iveală strategia echipei de campanie a lui Trump şi rolul jucat de Michael Cohen.

WSJ scrie că Michael Cohen i-a cerut lui John Gauger, care conducea RedFinch Solutions să manipuleze în favoarea lui Donald Trump un sondaj cu privire la candidaţii la învestirea republicană, în februarie 2015.

TRUMP, ABSENT DIN TOP 100 AL ”CĂPITANILOR DIN INDUSTRIE”

Miliardarul, care se pregătea la acea vreme să intre în cursa în vederea obţinerii învestirii, se clasa pe poziţia a cincea.

Cohen i-a cerut de asemenea lui John Gauger, în 2014, să trucheze un sondaj pentru postul CNBC cu privire la cei mai influenţi oameni de afaceri americani. În sondajul iniţial, Donald Trump nu apărea în Topul 100 al celor mai importanţi conducători de întreprinderi.

”Preşedintele nu are cunoştinţă de faptul că aceste sondaje au fost trucate”, a declarat miercuri avocatul său, Rudy Giuliani.

Michael Cohen a acceptat să coopereze cu anchetatorii echipei procurorului special Robert Mueller, care efectuează o anchetă cu privire la un amestec rus în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi la o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Kremlin.

Avocatul a fost condamnat în decembrie la trei ani de închisoare, după ce a recunoscut că a le-a plătit sume de bani unuinumăr de două femei care susţin că ar fi avut relaţii extraconjugale cu Donald Trump.

Aceste plăţi aveau scopul să obţină tăcerea celor două femei, o actriţă de filme porno, Stormy Daniels, şi o playmate de la Playboy, Karen McDougal, pentru a nu afecta campania electorală a miliardarului newyorkez.

Michael Cohen a recunoscut, de asemenea, că a minţit, pentru a-l proteja pe Donald Trump, cu privire la un proiect imobiliar referitor la construirea unui Trump Tower în Rusia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.