Canale Telegram neoficiale din Rusia spun că, potrivit termenilor testamentului lui Evgheni Prigojin, bunurile sale şi controlul imperiului său de afaceri au fost lăsate moştenire fiului său de 25 de ani, Pavel, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evgheni Prigojin, fost aliat fidel al lui Putin, proprietarul companiei de mercenari Wagner, a murit într-un accident de avion privat în luna august.

Unul dintre canalele Telegram, denumit "Port", susţine că a obţinut o copie a testamentului lui Prigojin şi a publicat o imagine a acestuia. Documentul, despre care se presupune că a fost autentificat la notar la 2 martie, l-ar desemna pe fiul de 25 de ani al lui Prigojin, Pavel, ca unic moştenitor al activelor sale extinse, inclusiv asupra companiei "Wagner Group".

Sursa neoficială sugerează că Pavel Prigojin a depus o cerere de moştenire la 8 septembrie.

De asemenea, Port susţine că Pavel este pregătit să colecteze toate datoriile faţă de tatăl său, estimând că Ministerul rus al Apărării datorează imperiului de afaceri al lui Prigojin până la 800 de milioane de dolari. Este imposibil de verificat această cifră, menţionează CNN.

În iunie, după revolta de scurtă durată a lui Prigojin împotriva conducerii militare a ţării, preşedintele Vladimir Putin a declarat că afacerile acesteia au primit finanţare de 86 de miliarde de ruble (aproximativ 850 de milioane de dolari) de la Ministerul Apărării între mai 2022 şi mai 2023. În plus, compania de catering a lui Prigojin, Concord, a câştigat 80 de miliarde de ruble din contracte cu statul pentru furnizarea de alimente armatei ruse, a declarat Putin la acea vreme.

Canale Telegram asociate cu Wagner au afirmat că Pavel Prigojin negociază în mod activ întoarcerea personalului Wagner în zona de luptă din Ucraina. Afirmaţiile nu pot fi verificate şi nu este clar dacă luptătorii Wagner ar fi integraţi în diferite structuri militare, scrie CNN.

Canalul Telegram GreyZone, care a relatat frecvent despre Wagner şi Evgheni Prigojin, a afirmat că Pavel negociază cu forţa rusă de elită Rosgvardia pe tema întoarcerii luptătorilor Wagner în războiul din Ucraina.

Rosgvardia a primit o mare parte din armamentul greu al Wagner după ce compania militară privată a fost dezarmată în urma revoltei.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent aceste rapoarte sau autenticitatea testamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.