Tribunalul Lefortovo din Moscova a dispus miercuri închiderea temporară - timp de trei luni, din cauza ”încălcării cerinţelor sanitare şi epidemiologice în sectorul restauraţiei” - a clubului de noapte Mutabor, care a găzduit o petrecere cu codul vestimentar ”aproape nud” la care au luat parte celebrităţi, provocând un scandal în Rusia, o ţară în care un viraj conservator se intensifică după invazia Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Activităţile clubului de noapte Mutabor sunt supendate timp de 90 de zile”, anunţă într-un comunicat tribunalul din cartierul moscovit Lefortovo.

Tribunalul invocă o ”încălcare a cerinţelor sanitare şi epidemiologice în sectorul restauraţiei”.

La sfârşitul lui decembrie, un scandal a izbucnit în Rusia după difuxarea pe reţele de socializare a unor înregistrări video în care personalităţi din industria spectacolului rus au apărut mai mult sau mai puţin dezbrăcate la o petrecere.

Kremlinul a refuzat să comenteze, însă Ministerul rus de Externe a îdnemnat aceste peraoane ”să conştientizeze profunzimea problemei” şi ”să se îmbunătăţească”, în contextul în care Războiul din Rusia a accentuat un viraj conservator în Rusia.

În urma acestei petreceri, mai mulţi participanţi, inclusiv organizatoarea - actriţa şi prezentatoarea Anastasia Ivleieva -, vedeta pop Philipp Kirkorov sau fiica mentorului politic al lui Vladimir Putin, Ksenia Sobciak, şi-au cerut scuze în mod public.

Alt particpant, cântăreţul Dima Bilan, a declarat că înţelege ”resentimentul poporului nostru, mai ales al bărbaţilor care ne apără pe linia frontului”.

Însă aceste spăşiri publice nu au fost de ajuns să potolească răzbunarea prezentatorului de televiziune Vladimir Soloviov - un influent propagandist al Kremlinului.

”Vreţi o a doua şansă? Aduce-ţi-le oamenilor noştri (din Ucraina) radiatoare şi drone”, a tunat el pe Telegram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.