Candidata democrată la preşedinţia Statele Unite, Hillary Clinton, a dat asigurări într-un interviu pentru CNN că a “respectat un standard înalt de transparenţă” în privinţa sănătăţii sale, dar nu a crezut că pneumonia va fi o boală atât de gravă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clinton a explicat că duminică, la ceremonia în memoria victimelor de la 11 septembrie, ea a ameţit şi şi-a pierdut echilibrul, dar nu şi-a pierdut cunoştinţa. În plus, fostul secretar de stat a dat asigurări că în prezent se simte mult mai bine.

“Am ameţit şi mi-am pierdut echilibrul o clipă, dar după ce am urcat (în maşină – n.r.), după ce m—am putut aşeza, m-am putut răcori şi am băut nişte apă, am început imediat să mă simt mai bine”, a spus ea.

“Trebuia să mă odihnesc cinci zile – asta mi-au spus (medicii – n.r.) vineri – şi nu am urmat acest sat foarte înţelept”, i-a spus Clinton jurnalistului Anderson Cooper într-un interviu.

“Deci vreau să termin cu asta (boala – n.r.) şi să mă întorc la campanie cât mai repede posibil”, a adăugat ea.

Lui Clinton i s-a făcut rău duminică, la ceremonia organizată la New York pentru victimele atentatelor din 11 septembrie 2001, de unde a fost nevoită să plece mai devreme.

Echipa sa de campanie a dat publicităţii ulterior un comunicat în care a dezvăluit să politicianul fusese diagnosticat vineri cu pneumonie – un anunţ care a alimentat zvonurile că fostul secretar de stat nu face publice suficiente detalii importante despre starea sa.

În interviu telefonic acordat luni pentru CNN, Clinton a încercat să transforme criticile care au vizat-o într-un atac asupra lui rivalului său republican Donald Trump.

“Comparaţi tot ce ştiţi despre mine cu (ceea ce ştiţi – n.r.) despre rivalul meu. Cred că este timpul să îndeplinească acelaşi nivel de transparenţă pe care eu îl îndeplinesc de ani de zile”, i-a spus candidata democrată lui Cooper.

Un purtător de cuvânt al său a precizat că va da publicităţii noi documente medicale ale lui Clinton, pentru a linişti opinia publică.

Trump, care a sugerat în repetate rânduri că sănătatea nu îi permite lui Clinton să fie şef al statului, a anunţat iniţial că nu se va pronunţa asupra bolii rivalei sale. Ulterior, el i-a urat însănătoşire grabnică şi a anunţat că va publica un raport medical amănunţit în legătură cu starea sa de sănătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.