Clădirea Capitoliului este acum securizată, a fost anunţul făcut de şeful pazei pentru reporterii aflaţi la faţa locului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legislatorii sunt hotărâţi să finalizeze certificarea voturilor Colegiului Electoral în această seară.

Senatorul democrat Joe Manchin a declarat pentru CNN: „Aceşti bătăuşi nu ne pun pe fugă”.

Senatorul republican Josh Hawley, unul dintre aliaţii lui Donald Trump în efoturile de a contesta voturile Colegiului, a scris pe Twitter miercuri după-amiază că plenul Congresului „trebuie să revină la muncă şi să îşi termine treaba”.

Hakeem Jeffries, membru în Camera Reprezentanţilor, a declarat în urmă cu o oră: „Capitoliul este în curs de evacuare. Când va fi sigur, ne vom relua responsabilităţile constituţionale. Acestea sunt Statele Unite. Nu vom permite ca legea gloatei să submineze statul de drept”.

Înainte de izbucnirea incidentelor - în timpul cărora o femeie a fost împuşcată şi se află în stare critică -, Congresul certificase doar 12 dintre cele 538 de voturi ale electorilor americani. Toate aceste voturi, din Alabama şi Alaska, erau acordate lui Donald Trump.

Procesul de certificare funcţionează alfabetic, începând cu statul Alabama.

Poliţia Metropolitană a anunţat că a făcut cel puţin 13 arestări - persoane din afara Washington DC. Poliţia Capitoliului a reţinut aproximativ 20 de oameni.

Câteva sute de persoane se află în zona Capitoliului, deşi, începând cu ora locală 18:00, primarul oraşului a decis să impună o restricţie de circulaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.